מדוע חשוב לנקות פאנלים סולאריים?

גוגל, שבבעלותה חווה סולארית של 1.6 מגה וואט, מצאה מבדיקות שערכה שאי ניקוי הפאנלים הסולאריים הוביל לירידה של עד 32% בתפוקת המערכת. ירידה בתפוקה, כמובן, מובילה להפסד הכנסות.

בעת רכישת מערכת סולארית הדבר האחרון שחושבים עליו הוא האחזקה והניקיון השוטפים של המערכת. בדרך כלל מתעכבים על עלות המערכת לעומת צפי ההכנסות וכדומה. אך לניקיון הפאנלים יש השפעה מכרעת על תפוקת המערכת, כמו לאיכות עבודת הניקיון. עבודה לא מקצועית לא תשיג את מלוא האפקט.

ניקוי הפאנלים חייב להתבצע באופן שוטף. התדירות הנדרשת משתנה בהתאם לתנאי הסביבה בה מוצבת המערכת. מהניסיון שלנו ובהתחשב בתנאי זיהום האוויר בישראל, מומלץ לבצע ניקיון כולל של הפאנלים פעם בחודש, בחודשים הלא גשומים של השנה.

מה בעצם מלכלך את הפאנלים?

פאנלים סולאריים נוטים לקלוט, מלבד קרינת השמש, גם כמויות נכרות של לכלוך הנישא באוויר - אבק מהדרכים בסביבת המערכת, פסולת עשן ומזהמים נוספים ממפעלים, לשלשת ציפורים, שלכת עצים אבקנים ושאר מלכלכים הנישאים באוויר. כל אלה מובילים להיווצרות שכבה שחוסמת את קרני השמש מלהגיע לתאים הפוטו-וולטאיים, ובכך לירידה בתפוקת המערכת.

כדאיות ניקוי הפאנלים ניתנת לחישוב כספי: הפסד הכנסות של עד 30% כתוצאה מירידת התפוקה של המערכת, כנגד עלות ניקוי המערכת הסולארית.






כיצד איכות המים משפיעה על ניקיון הפאנלים?

מי ברז בישראל עמוסים באבנית, מיני מינרלים ומלחים שונים. כל אלה, באם באים במגע עם הפאנלים הסולאריים, יוצרים שכבה חוסמת על הזכוכית המפחיתה את חדירת קרני השמש לתאים הסולאריים. גם אם מנקים במטלית לאחר שטיפה במי ברז, עדיין ייוותרו שיירים על הזכוכית.

מלבד ירידה בתפוקת המערכת, הצטברות אבנית ומלחים גורמת להרס האיטום שבין חזית הפאנל למסגרת, ומאפשרת חדירת גורמים זרים לפנים הפאנל, שמוביל לנזק כבד.

בשקוף אנחנו עושים שימוש אך ורק במים מסוננים, מים ׳רכים׳. תהליך הסינון מוביל לסילוק המלחים והמינרלים הלא רצויים ומבטיח ניקיון אמיתי של הפאנלים. כמו כן, אנחנו משתמשים במברשות ייעודיות לניקיון פאנלים סולאריים, מברשות התזה-ישירה רכות במיוחד שמבטיחות שמירה מקסימלית של מעטפת הזכוכית.

בנוסף, ישנה חשיבות עליונה בשימוש במים מסוננים על מנת לעמוד בדרישות היצרן ובכך להבטיח שימור האחריות.

כיצד מקצועיות העבודה ואיכות הציוד משפיעים על ניקיון הפאנלים?

עבודה לא מקצועית, כמו שימוש בציוד לא איכותי, לא ישיגו ניקיון מלא של הפאנלים הסולאריים, דבר שיוביל לירידה בתפוקת המערכת.

מלאכת הניקוי חייבת להתבצע בלחץ מים נמוך הלא עולה על 7 אטמוספירות. לחץ מים גבוה יותר עלול לפרוץ את איטום המסגרת, ולאפשר חדירת מזהמים אל פנים הפאנל.

התזת מים בלחץ, או ניקוי בלחץ אוויר, עלולים לגרום לנזקים ולא משיגים את אותה רמת ניקיון.

לאיכות המברשות גם כן ישנה חשיבות מכרעת על רמת הניקיון. בשקוף אנחנו משתמשים במברשות ייעודיות לניקוי פאנלים סולאריים, מברשות רכות במיוחד עם התזה ישירה בלחץ מים נמוך. המברשות מורכבות על מוטות טלסקופיים שמאפשרים גישה מרחוק ומאפשרים עבודה נוחה ובטוחה.

 


למה שקוף?

בגלל מקצועיות מוחלטת ואיכות עבודה ללא פשרות.

בגלל שצברנו ניסיון מעשי ארוך שנים שבא לכדי ביטוי בביצוע ברמה הגבוהה ביותר.

בגלל שאנחנו מעסיקים אנשים מקצועיים ואיכותיים.

בגלל שאנחנו משתמשים רק בציוד הטוב ביותר ובמים מסוננים על פי דרישות היצרן.

בגלל שאנחנו לא משאירים דבר ליד המקרה.

שירות מוקפד ואמינות מוחלטת הם נדבכים נוספים שמבדילים אותנו. זה בזכות אורי, מייסד שקוף, שמהיום הראשון הקפיד על שירות מקצועי, קשוב, מהיר ואדיב והטביע זאת בדי אן איי של החברה.

יש לנו הרבה כבוד ללקוחות שלנו, ולזמן שלהם. לאורך השנים בנינו יחסי עבודה איתם שמבוססים על שירות מהימן, מקצועיות ללא פשרות ושקיפות מלאה. יעידו על כל הלקוחות הקבועים שלנו - כשאנחנו בשטח לביצוע עבודה, הם לא צריכים להיות שם.

ולא פחות חשוב - אם אתם בעלי מערכת סולארית, או מתכוונים להתקין אחת, איכות הסביבה קרובה ללבכם. גם לליבנו. אנחנו נמנעים מלהשתמש בכימיקלים ודטרגנטים שמזיקים לסביבה, כמו למערכות הסולאריות עצמן. איכות הסביבה היא ערך עליון עבורנו. שקוף, אנחנו גאים להגיד, עובדת בהרמוניה עם הטבע והסביבה.